Bröllop


Beställningsmöte för bröllopsblommor


När ni hör av er till oss gällande blommor till ert bröllop så bokar vi in ett möte på ca 30min, ca 3-4 veckor innan bröllopet. Två vuxna är välkomna, barn är valfritt. Vi har dessa möten på vardagar då vi är flera i personalen. Vi tycker att det är viktigt att ni träffar den florist som kommer binda just era blommor, så när det är möjligt att ses beror också lite på hur vårt schema ser ut.


Till mötet vill vi att ni tar med er 2-3 inspirationsbilder. Det kan vara färgtema, stil på bukett eller favoritblommor.

Detta för att vi ska få en bild av vad just ni gillar. Tillsammans översätter vi dessa till en blomsterplan utifrån säsongens utbud.

Vi pratar om era tankar kring bröllopsblommorna och går igenom vilken typ av bukett ni önskar, om det finns tärnor eller någon näbb som vill ha blommor, ifall och hur många knapphålsblommor som behövs och om ni önskar något annat i blomväg, dekoration av kyrkan, bordsdekorationer till middagen eller kanske dekorationer till en vacker brudbåge.

Vid beställningsmötet betalar ni en handpenning på 500kr som vi sedan drar av från priset när bröllopsblommorna betalas. Handpenningen betalas ej tillbaka vid avbokning.
Priser på personligt utformade bröllopsbinderier.


Priser är alltid svårt att säga utan att veta förutsättningarna, men en personligt utformad handbunden brudbukett brukar landa mellan 3000-5000kr, beroende på blomsterval och storlek. Önskar man en brudbukett med häng som är stucken i stickmassa med ett handtag, där varje blomma är förankrad så hamnar man någonstans mellan 4000-6000kr. Detta för att det tar mycket längre tid att binda denna typ av bukett.

Önskar man häng så går det även att lösa i handbundna buketter, men blomsterutbudet blir lite smalare.

Tärnbuketterna kostar ungefär 1/3 av brudbuketten och coursagen 229kr/st.

Detta är ungefärliga priser och det går alltid att modifiera utifrån önskemål. Kanske man vill välja en billigare ros eller tummar lite på storleken, eller tvärt om. Det som kostar mest när det kommer till personliga bröllopsbinderier är tiden. Tiden att konsultera, beställa, vårda och binda blommorna. Det ligger mycket kärlek i en brudbukett och den kärleken består i att med hantverk och tid skapa något som är perfekt, perfekt för just er!Vårt färdiga bröllopskoncept


För den som vill ha ett enklare alternativ, men ändå en riktigt bunden brudbukett, så har vi tagit fram två modeller på buketter som vi gör på beställning. Den ena är en klassisk rund, den andra med lite mer rörelse och nivåer. Båda innehåller rosor och kvistrosor tillsammans med säsongens gröna och går att få i några olika färgställningar enlig bilder. Vi modifierar inte dessa efter personliga önskemål.

Vi säljer dessa i ett paket med 1st brudbukett och 1st matchande coursage för totalt 1850kr. Extra coursage och tärnbuketter i tema går självklart att ordna. 

Dessa beställningar tar vi över telefon eller mail med en handpenning på 500kr. 

Så välj din stil och färgskala och hör av dig ca 2 veckor innan bröllopet, så binder vi din bukett! 


Milda rosa toner
Milda rosa toner
Elegant i vitt och grönt
Elegant i vitt och grönt
Härliga toner av korall
Härliga toner av korall
Svala lila toner
Svala lila toner
Klassiska röda rosor
Klassiska röda rosor

Välj din färgskala och vilken form på bukett du föredrar så binder vi dina rosor tillsammans med säsongens gröna.

Floristens val


Det finns även en möjlighet att beställa din brudbukett endast med utgångspunkt från valen "färgstark" eller "ljusa toner".

Vi skapar då en riktig handbunden brudbukett utifrån det sortiment vi har den dagen buketten binds. Detta har varit ett populärt val hos våra tidigare brudpar. Flera av de buketter ni hittar på vårt instagramkonto varmdofloristen_brollop  har varit "Floristens val" Så om ni inte har några speciella önskemål, ge oss möjligheten att få fria händer, det brukar vara uppskattat! Dessa brudbuketter gör vi i tre olika storlekar.

Liten ca 15cm i diameter -1000kr,

Mellan ca 20cm i diameter 1500kr 

Större ca 25cm i diameter 2000kr.

Önskar man matchande coursage så ligger de på 229kr/st.

Dessa buketter beställs via mail eller telefon och vi tar gärna emot dem några dagar innan bröllopet för att kunna planera arbetstiden. Handpenningen på 500kr går bra att swisha.

Vanlig bukett eller brudbukett vid bröllop


Den största skillnaden mellan en vanlig bukett och en brudbukett är tiden vi lägger ner och antalet blommor som går åt. I en brudbukett har man ofta lite lyxigare sorter, så som pioner och trädgårdsrosor, och framför allt kanske man har specifika önskningar på färgskalor, sorter och uttryck. Ofta är placeringen av blommorna i grunden tight eftersom blommorna behöver stöd av varandra för att klara sig igenom tid utan vatten, det gör att antalet blommor i en brudbukett är betydligt fler än man kanske tror. Det är de främsta sakerna som gör skillnaden i priset mellan en brudbukett och en vanlig.

Förutom tiden vi har i kontakten med er kring själva beställningen så lägger vi även tid på att beställa blommorna från rätt leverantör. Kanske rosen ska komma från Holland medans Blåklinten bör vara svensk, just för att få bäst kvalitet. Vi beställer ofta blommorna med leverans olika dagar i veckan, för att få den mognad av blommorna vi vill ha, alla slår ut i sin egen takt. Sen tar vi hand och och kontrollerar utslagningsprocessen, där vi styr med kyla och värme för att få till den perfekta utslagningen till er dag. Själva bindningen av en handbunden brudbukett tar ca 1-2 timmar beroende på hur avancerad form man önskar. Vi packar brudbeställningar i koppar med vatten så att ni kan ställa ner dem mellan tex. fotografering och vigsel.


Känner man att det inte är viktigt att få just den där nyansen eller sorten, utan kan tänka sig att utgå från det vi har hemma i kylen, så går det bra att komma in och köpa en vanlig bukett. Om man inte väljer någon av våra färdiga buketter så tar det ca 10 minuter att binda en egenvald vanlig bukett. Se gärna exempel under fliken "Blomsterbud". Självklart kan vi linda lite sidenband runt bindstället! Välkommen!